Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

6 Augustus Ameland-Lauwersmeer

Dit moest de mooiste dag van de week worden. De wind was er wel, maar niet voelbaar aanwezig. Het plan voor vandaag is, om naar Schiermonnikoog te gaan. Schier kan je twee maal per dag aan doen. Een uur voor en een uur na hoogwater. De haven, die veel te klein is, niet met zijn tijd meegegroeid is, is moeilijk toegankelijk voor kielschepen. Om op tijd aanwezig te zijn, was het verstandig om minimaal 3 uur voor hoogwater vanuit Ameland te vertrekken. We hadden er maar 3,5 uur van gemaakt. Achteraf een goede beslissing. Met de wind in de rug, zeilden we over het wad. Het geslinger zorgt er voor, om met regelmaat overstag te gaan. Aan het eind van Ameland kom je voor open zee, en moest de keuze gemaakt worden , om bovendoor, of onderlangs te gaan. Onderdoor is korter, maar meer tegenstroom. Bovenlangs ga je onder twee zandbanken door, waar veel zeehonden wonen. Daarna ga je met de stroom mee het zeegat in. Wij kozen voor avontuur, voor boven langs, voor zeehonden spotten. Zeehonden hebben we gezien. Tientallen rond ons schip, en misschien wel 50 op de zandplaten. Alleen was de doorgang naar het zeegat verplaatst. We werden onderlangs begeleid door de tonnen, waardoor we zo een paar miles om  moesten varen, en zo kwamen we weer bij de doorgang onderlangs uit. De tijd begon te dringen. Het tij was gekeerd. Met extra gas op de motor zette we koers naar Schier. We waren niet de enige die naar Schier wilden. Bij de haveningang aangekomen werd iedereen weer terug gestuurd. Schier was vol! Je moch voor anker buiten de haven in de modderpoel. Gelukkig kon ik nog keren, en voer door de slenk terug naar de geul. Zeiltje op, en met een stramme vaart voeren we op Lauwersoog aan. De wind was flink aangewakkerd. Gelukkig konden we in het luwtje naast de veerboot aanmeren, om te wachten op de schutting. Grote zeilschepen eerst de sluis in, en zo lagen we als nr 2 in de sluis, terwijl we als laatste aankwamen varen. In Grou hadden we een klipper langszij gehad die zei als thuishaven “Lauwersmeer” , te hebben. Hij had ons een glas wijn beloofd, die we nooit gekregen hadden. Dan gaan we dat glas wijn toch halen! En zo geschiede. De klipper lag er, de eigenaar gaf niet thuis. We dronken een wijntje in het restaurant, maar heb de booteigenaar met een briefje wel duidelijk gemaakt, dat wij onze afspraak nagekomen waren, maar zij niet.