Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

5 augustus Vlieland -Ameland

De stilte op de schepen was vanmorgen omgezet naar bedrijvigheid in alle vroegte. Laag tij was nog pas amper gekenterd of de eerste schepen vertrokken al. De wind was duidelijk gaan liggen tov de dag ervoor. Om kwart voor acht liet onze buitenbuurman los, en onze binnenbuurman hielp ons losmaken , in zijn pyjama. In kolone verliet de armada de haven. Velen zette een zeiltje, maar de heftige tegenstroom verplichte je ,de motor bij te zetten.
We hadden nu 4,5 uur om naar Nes te varen. Dan zou het tij weer keren. Het zeiltje deed goed zijn werk, maar de motor ook. Toen we eenmaal de haven van Terschelling gepasseerd hadden, werd de motor uitgezet, en gingen we verder op het zeil. Wind mee, stroom mee, mooi weer, wat wil je nog meer. Al slingerend zwierven we over het wad. Het is goed de betonning te blijven volgen, om een vastloper te voorkomen. Op sommige plekken merkte je dat er weinig ruimte was onder het schip. De dieptemeter gaf nul aan, en dan weet je al genoeg. Om twee uur bereikten we Nes. Het tij was al een uur gekeerd. We namen plaats naast een aak van 15,meter. Gehuurd door een gezin, met alleen maar dochters. In Nes bleek het Roggefestival gaande te zijn. Een festival van straatmuzikanten, bandjes en artiesten . Het centrum was afgezet, maar voor 6€ mocht je door. Zeker de moeite waard. Op een tiental plekken werd er opgetreden. Zo gingen we van optrede naar optrede. Van 18.00 tot 19.00 uur een pauze voor dit twee tal . Terug aan boord, even rusten, omkleden , en om 19.00 uur weer terug voor de parade. Een gave middag die zeker in het lijstje mag van “voor herhaling vatbaar”. Voor ons was het feestje om 0.00 uur afgelopen. Voor vele anderen mocht het doorgaan tot 2.00 uur.