Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

11augustus Lemmer-Enkhuizen.

Het water kwam met bakken uit hemel, en dat terwijl er al zoveel water om ons heen is. Er was geen plekje blauw aan de hemel te bekennen. We wilden naar Enkhuizen of Lelystad. Daar waar de wind ons heen voer. Uit de weersberichten had ik al vernomen dat de wind twee keer fout zat. Ik het begin van de dag , wind vanuit zuid, daarna krimpend naar west. Dus hoe we ons traject ook zouden bevaren, altijd wind tegen. We lieten de jaarmarkt voor wat ie was, ‘ verregend’ , en gingen om 10.00 uur los. De grote sluis van Lemmer voerde ons snel naar buiten. Daar bleek er toch wat meer wind, dan gemiddeld. Met regenpak en reddingsvest gingen we de strijd met de elementen aan. De fok, die ik in de sluis al grotendeels ontdaan had van zijn bindbanden, werd een speelbal van de wind, en klapperde zoveel, dat ik bang was, dat hij zou scheuren. Na een gevecht met de banden en de schoot hadden we de fok in top staan. Jammer dat de wind fout stond, en we met een aan de windse koers bij de ‘Steile Bank’ de fok moesten laten zakken. Pal tegen wind gingen we om deze ondiepte heen, en voeren met 234 graden recht op Enkhuizen af. De wind in de buien was heftig, de voorspelde stoten tot 28 knopen werden op dit stukje Ijsselmeer wel gehaald. De kop van de Nettie dook de golven in , om even later weer meters hoog uit de golven omhoog te springen. Het buiswater zorgde ervoor dat we net zoveel water van boven over ons heen kregen, als van voren. Gelukkig hebben we zulke situaties meer meegemaakt, waarbij het vertrouwen in het schip, nimmer geschaad werd. En ook dit keer niet. De ‘oude dame’, gedraagd zich als een ‘jonge lady’. Na vier uur varen, was de wind wat gekalmeerd, wij tot ons naad toe nat, en lagen we veilig in de buitenhaven van Enkhuizen. Een ere plekje aan de wal, maar binnen een half uur met drie buren. De regen was nog steeds niet gestopt. Zo werd een bezoek aan de stad, met paraplu gedaan. Terug aan boord eerst een wijntje gedronken op onze vriend Jan Zuiderwijk die vandaag 60 jaar wordt.                Wat hebben we geleerd vandaag. Slecht weer bestaat niet, wel slechte regenpakken, alhoewel ik toch de voorkeur geeft aan de zon.