Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

10 Augustus Sneek-Lemmer

ook deze nacht had ons overgoten met regen, en toch was het mooi weer. Natuurlijk hingen er veel buien rond om ons, maar ook mooie wolken partijen, met blauwe plekken, waardoor de zon zijn stralen op de aardbodem projecteerden. We vertrokken voordat Sneek tot leven zou komen. Het is Sneek week, en dus veel druktes. Ook nu weer met de fok in de mast. De twee bruggen gaven hun volle medewerking, em zo genoten we van de ruime wind in het zeil van het ruige Hollandse weer. In Lemmer vonden we een plekje aan de kant. Er was weinig beschikbaar , dus eerste plekje was ons plekje. We maakten ons klaar voor de fietstocht naar het skutsje silen. Het hele gebeuren vond plaats in de kom bij het strand. De pier die ver de kom in liep, was ons plekje. Op het einde was een schitterend overzicht van het hele spektakel. We hadden niet direct in de gaten gehouden hoe laat het feest ging beginnen. Toen wij kwamen was er bijna niemand. We waren ook twee uur tevroeg. Bij aanvang om 2uur stond de pier stijf vol et mensen, het strand was druk bezet, en bij een gedrijven complex was het een groot feest. Rondom het parcour lag het bezaaid met schepen. Allemaal kijkers. Maar wij hadden de beste plek. Zo was het genieten van de show die de 14 schepen gaven. Allemaal gelijke schepen, die gaan voor het uiterste. Uiteindelijk won Lemmer, met Joure op twee en Earnewouden op drie, en dit terwijl Drachten als eerste bij de start, een verre voorsprong had opgebouwd.  Die avond een bezoek gebracht aan het feestdorp Lemmer. Er was zoveel volk dat wilde eten, dat het maar de vraag was, of je niet beter thuis had kunnen eten , en buiten had kunnen feesten. De drank vloeide rijkelijk. Voor sommige iets teveel, dat ze afkoeling zochten in het kanaal. Er speelde een goeie band in de tent, en de kermis deed goede zaken . Gaat skutsje silen nou om die zeilwedstrijd, of om het feest. Uiteindelijk is het zeilen de katalysator van het feest.