Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Vaarseizoen start met de Pinkstersail 2015

23 mei 2015

Het was een lange winter, voordat de Nettie geverfd en gerefit de winterstalling uit kwam, om weer omarmt te worden door het zoete IJsselmeer water. De motor had een dusdanige beurt gehad, dat het zijn volgende 23 jaar zonder problemen voort kan, en dat terwijl het probleem van vorig jaar ,ergens anders gezocht moest worden.   Vanaf haar winterstalling in Enkhuizen ,hebben we de Nettie op een mooie doordeweekse dag in april,weer terug gevaren naar haar zomersteiger bij Kempers aan de Westeinder plassen.                                                                          De grote schoonmaakbeurt, en het zeilklaar maken bracht ons nog menig avond en zaterdag naar Leimuiden. Ook het vervangen van een defect gasstel, kon dankzij een bevriend zeilliefhebber op een zaterdagochtend gebeuren.

En zo vertrokken we donderdagavond richting Hellevoetsluis. We kwamen niet verder dan de spoorbrug van Gouda, die alleen voor ons om 22.30 een opening verrichtte, waarna we direct na de brug een overnachtingsplaats vonden.

De volgende ochtend om 6 uur, werd mijn warme bed verruild voor een koude ochtend dauw. Die nacht werd ik 4 keer gewekt door langskomend containerverkeer  , wat ook nog zonodig de brugwachter op moest roepen via kanaal 22 ,als ik daar ligt te slapen. Had ik mijn marifoon uit gezet, was ik alleen nog maar wakker geworden door het draaien van de schroef.                   Een middagdutje zal uitkomst moeten bieden. We hadden uitgerekend , dat door vroeg te vertrekken ,we op tijd de Algera brug 9.16 van Capelle ,en de brug Alblasserdam 10.15 konden hebben. De spoorbrug over de Oude Maas in Dordrecht zou een uur later geopend worden. Deze brug gaat iedere twee uur. En zo liepen we ,stroom mee over de Oude Maas om 13.00 uur oud Beierland binnen. Een beetje vol was het er wel, maar de lege steiger aan noordzijde lag al op ons te wachten. De Barracuda van Peter en Anita Bol lag aan de zuidzijde.  Toen wij goed en wel vast lagen , kwamen ze bij ons langszij. Door de stutbalken te laten zakken konden zij naast ons liggen zonder landvast. De hernieuwde kennismaking, na ons bezoek aan hun schitterende schip, van afgelopen winter , was weer gauw gemaakt. Al gauw zaten we aan de koffie, geserveerd door hun twee vrouwelijke matrozen. Onze reis van 2013 kwam uiteraard over tafel, omdat Peter en Anita dit reisje ook willen maken.               Zij vertrokken met hun schip naar Schiedam ,en wij ontvingen onze dochter Lieke, die dit weekend met ons mee zou varen. Die avond zijn we in ” de zevende hemel ” gaan eten. Kort daarop ,was de tijd daar, voor een lange nacht.

Om 8 uur mocht de hond zich uitleven in het hoge gras van de dijk, waar we niet alleen liepen. Op naar de bakker, waar voor het hele weekend brood werd ingeslagen . Daarna naar de kaasboer! Heeft u ook tomatenkaas? Nee dat verkopen we niet .Dan binnenkort misschien wel.    Op naar de groenteboer voor voldoende fruit voor een fruitcoctail . Het bakje kersen bracht het gesprek  op gang.  Meneer deze kersen kosten 5€ , maar komen uit Holland. Ik wil ze toch was mijn antwoord. U verkoopt mijn Tommies , dus koop ik uw producten weer. En zo hoort het ook. Het nieuwe logo was hem nog niet opgevallen. De verkoop van ons product liep wel goed. Ik heb hem alvast voorbereid op de jaarrond Hollandse Tommies komende winter.

We vertrokken op tijd vanuit Oud Beierland. De stroom zou nog tot half elf opkomend zijn. En zo geschiedde. Tot het eind van het spui hadden we stroom mee. Ondanks de regen hesen we de zeilen. En gingen met een rap vaartje richting Hellevoetsluis. De zeilen stonden prachtig. Hier en daar wat aanpassingen met rijglijnen , schoten en vallen . De Nettie liep als een zonnetje door de stromende regen. In de haven aangekomen werd er nog volop verplaatst en geschoven. Een mooi plekje langs de kant kwam ons toe. Twee schepen langszij en de rij was kompleet . De middag werd gevuld met lezen en regelen, want morgen moet alles wel goed draaien. Die avond kwam onze bemanning aan boord. Zonder bemanning kan een schip maar moeilijk varen.