Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Het vaarseizoen 2014 staat voor de Nettie in de startblokken .

Het jaar 2013 was voor de Nettie een vaarjaar van vele mijlen. Sinds 1939 is het niet meer voorgekomen, dat deze” knappe oude dame” zoveel gevaren had. Daar kwam bij dat ze ook nog nooit zover van haar thuishaven verwijderd was geweest.
Een jaar om nooit te vergeten.
Een jaar vol avonturen, geweldige rivieren, zeeën , havens en prachtige mensen, met ieder hun eigen verhaal.
Het rondje Europa heeft onze droom vervult .
Het schip had na 3 maanden op de Zwarte Zee, Egeïsche Zee, Ionische Zee, Adriatische Zee en Middellandse Zee veel te lijden gehad.
Het zoute water, en de brandende zon, had duidelijk zijn sporen nagelaten.
De lier had het begeven, het motorluik was verrot en gebroken, de masttop met scheerhout en trommelstok lag op de bodem van de Middellandse Zee.
Nog maar niet gesproken over hoe de verf verweerd en verteerd was na onze reis.
Voor ons was de winter dan ook lang, veel te lang.
We hadden de mast , de giek en de dekkist naar huis gehaald, zodat we ieder vrij uurtje konden schuren ,schrappen, en lakken. De mast is volledig kaal gezet en voorzien van 12 lagen twee componentenlak.
De lier werd op transport naar Polen gezet, en daar compleet reset. Jammer dat de kleur geel na poedercoating wit had moeten zijn.
Gebroeders Stofberg zorgden voor een nieuw motorluik en masttop, en wij zelf hebben ons behoorlijk in het zweet gewerkt, om het hele schip aan te pakken op roestplekken, en daarna het hele schip weer in de lak gezet.
De nieuwe zeilen van Simon den Boer komen nu onder het bed te voorschijn, en zullen pronken op het zo net gelakte schip.
Wat zullen wij genieten dit jaar, wat zullen de toeschouwers genieten, wat zullen de tegenstanders in de race moeten afzien, wanneer ze tot de ontdekking komen, dat die o zo oude dame, nadat ze met nieuwe “make up” bijgewerkt is, toch harder kan lopen dan voorzien.
Wij wensen u allen een fijn vaar seizoen.

20140603-193521-70521425.jpg