Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Rondje Europa met de Nettie

20130311-185757.jpg

16 jaar nadat de boottocht naar Parijs, verlangen schiep naar meer, naar verder, naar nogmaals, gaat het nu eindelijk gebeuren . Op 1 april om 12.00 uur vertrekt de Nettie vanuit zijn thuishaven in Leimuiden aan de Westeinderplas, voor een tocht van 7 maanden door Europa.
De voorbereiding zijn al maanden in volle gang, en naarmate de vertrekdatum dichter in zicht komt, gebeurt er meer. Kaarten en boeken, digitaal en visuele info over vaarwateren en landen, vormen een steeds completer geheel. Het schip wordt aan alle kanten nagekeken, nagelopen , en gerestaureerd. De motor van het schip, krijgt een grote beurt, de zeilen (windmotoren) worden vernieuwd.
Het dek wordt grondig aangepakt met en nieuwe verflaag. De schroef wordt gerefit. Er komt een nieuwe loopplank, en bestaande elektrische apparatuur wordt vervangen of uitgebreid.
Patrijs poorten worden vervangen, en de inrichting krijgt een nieuwe aanpak. Een dekkist wordt gebouwd, schuurhouten worden gemaakt, en kabelaring aangekocht. Reddingsmiddelen staan klaar om hopelijk nooit te gebruiken.
De tocht mag beginnen.

We gonna live our dream

De reis is omschreven, de datums waar we wanneer zijn is moeilijker. Maar een ding is zeker. We willen er wel van genieten. We zijn ervan overtuigd dat we na 38 jaar hard werken, toe zijn aan onze droom. De hond mag mee, en familie en vrienden, die het niet erg vinden om een sluisdeur open te slingeren, of de zeilen te hijsen, of om gewoon te genieten wat onderweg op je pad komt, of wat je ziet, ervaart, voelt, ruikt of proeft, kunnen mee, of hebben al ingeschreven.
We willen het één keer doen, 7 maanden van huis. De kinderen moeten zichzelf thuis redden, zonder vader of moeder. De (groot)ouders die geen aanloop meer krijgen, de vergaderingen die een bestuurslid tijdelijk kwijt zijn. Het personeel in het bedrijf , dat nu naar andere aanspreekpersonen moet. Beslissingen die uitgesteld moeten worden, omdat de dga niet aanwezig is. De krant die niet meer komt. Vakbladen die opgezegd worden. Wat veranderd er veel, wanneer je er even tussen uit wil.

Volg ons

Via deze website zal onze tocht omschreven en beschreven worden. De avonturen zullen we wat aandikken, zodat ze nog leuker worden. Foto’s en film, moeten het verhaal compleet maken. Via AIS zijn we te volgen, door Nettie in te vullen. Voor de lezers van tocht, geldt hetzelfde als voor de mensen die de tocht varen, Geniet ervan.
Live your dream
Ab en Annemieke van Marrewijk

20130311-185757.jpg