Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Een vastlopertje in kruiend ijs

20130330-082941.jpg

Vandaag was de dag gepland om de Nettie naar haar thuishaven te varen in Leimuiden.ruim van te voren gepland, maar geen rekening gehouden met de vrieskou die we nu moesten trotseren. Daar kwam bij dat de wind van ‘oost’ kwam, en wij naar ‘zuid’ moesten, waarbij de golfslag op zijn zij aan kwam. Dit leidde tot enorme schommelingen, waarbij zelfs de aanzuiging van het koelwater bovenwater kwam. Zo lagen we midden op het ijmeer met een defecte koeling, door lucht in de leiding.Snel gerepareerd, en laverend om het paard van Marken richting Amsterdam gevaren waar we door een veld kruiend ijs heen moesten. Voor de tweede keer gaf de koeling problemen , en moest voor de tweede keer , de motor uit om het probleem op te lossen. Nu bleek de wierpot vol ijs te zitten, maar voor de rest ging alles goed. Langszij bij M.S. Ganesh, om de bakskist die neef Erik gemaakt heeft op het dek te plaatsen. Een schitterende kist die gelijk als dekbank kan fungeren. Voorbij de Oranje sluis 370 liter diesel gebunkerd , zodat stapje voor stapje alles in gereedheid komt om de grote tocht te starten.