Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Wangerooge – Rensburg

We hadden een onstuimige nacht. Om middernacht kwamen we tot de ontdekking dat we van ons anker los geslagen waren. De wind, het verhoogde tij, en het veranderen van de stroomrichting deed het anker blijkbaar loswrikken uit het harde zand.
We gingen terug naar ongeveer de plek waar we eerst lagen.
Intussen hadden we bezoek gekregen van twee andere schepen.
Een peiltest om 2 uur gaf aan dat we minder water onder ons hadden dan we nodig hadden tot zes uur.
Om drie uur opnieuw een controle.
Ik schrok me een hoedje . We liggen vast. De ankers binnen gehaald en volgas achteruit.
Pffft dat scheelde niks, maar we waren weer los.
Ik zocht met een diepte meter een plek met minimaal 150cm onder ons, en gingen weer slapen.
Ieder uur gekeken of we positie hielden, en om 6 uur vertrokken we richtig Cuxhaven. Beide andere schepen lagen droog, maar wij konden weg.
We volgden keurig de boeien, omdat hier op zee bij laagwater zelfs stukken zee bijna droog vallen.
Na de laatste boei was het nog 16 mile varen voor we de Elbe op gingen. Dan nog eens  16 mile tot Cuxhaven. Daarna nog 12 mile naar Brunsbuttel.
Onderweg op zee kwamen we op het beeldscherm van de raymarine twee waterwegen wegen tegen . Dit zijn lijnen , gelijk een autoweg, op de kaart die de verbinding is van haven naar zee en verder. Bij het kruisen ervan kwamen we twee zeeschepen tegen. Via de AIS zagen wij ze aan komen varen. Opvallend was dat deze schepen exact op de streep van de kaart bleven varen. Zo zie je dat zij dus ook gewoon de vaarwateren blijven volgen, maar zo precies, terwijl er geen streep op de weg staat.
De Elbe monding begint ontzettend breed en wordt pas bij Brunsbuttel ( het begin van het Kielerkanaal) een rivier van normale omvang.
Wat hebben we nu geleerd van dit reisje .
Onder Wangerooge is een mooie plek om te ankeren, maar blijf in de geul.
Het tij verschil is enorm. Ergens tussen 3 meter en 3.60meter.
Vertrek op tijd . Wij vertrokken 8 uur voor hw. Cuxhaven. Pas op 4 uur voor hw, begonnen we het tij verschil pas echt te voelen.
Tegenstroom op zee kost je 1-1,5 kn snelheid. De stroom op de Elbe is sterk 2-3 kn.
Heb je stroom tegen op de Elbe, dan ben je echt de Sjaak.
Bij de sluis van Brunsbuttel meldde we ons via kanaal 13. Daarna is het zuid van de sluis wachten tot het licht in de toren van de controle kamer niet meer rood signaal geef, maar wit.
Dit geld alleen voor jachtjes.
Het schutten verliep vloeiend. Even wennen aan de manier van aanmeren, want hier werken ze met drijvende vlonders naast de boot.
Eenmaal geschut, is het een kwestie van zitten en uren maken. Het Kielerkanaal in bijna 100 km. Er zijn maar weinig gelegenheden om te overnachten, maar het is zeker de moeite waard om door te varen naar het centrum van Rensburg. Een grote haven, (RVR) met diesel , een restaurant , stroom en water voor een nette prijs. Twee grote supermarkten binnen loopafstand.
En onder de bomen in de tuin voor het restaurant is het heel goed eten en Flensbourg bier te drinken. Daarna sliepen we geweldig.