Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Terschelling – Lauwersoog

dag-4-IMG-20180625-WA0007

Het plan was om om half zes te vertrekken over het wad naar Lauwersoog.
Om kwart over 5 liep ik met de hond over de steiger, terwijl de eerste schepen alweer vertrokken  uit de haven. Na het rondje kwam ik een dame tegen, eind dertig ,die uit het toilet kantoor kwam. Zo , ook vroeg vertrekken vandaag. Nee zei ze, ik kom nu pas terug.
Dan heb je zeker een gezellig nachtje gehad. Dat had ze zeker . Een nachtje om nooit meer te vergeten . Ze was een oude vriend tegen gekomen, en de klik was er weer.
Je maakt het wel spannend. Voor ze haar nachtstory ging vertellen, moest ik de zij steiger op en ging zij aan haar nachtrust beginnen aan boord van een het grootse zeiljacht van de haven.
Om half zes vertrokken we . Nummer drie die de tocht aangingen over de diverse wantijden( een ondiepte die droog valt bij eb)
In de haven had ik al de zeilen opgezet. En zo voeren we heerlijk met een pittig windje en wat extra motor aandrijving over het wad. Om 8.15 uur zou het hoog water zijn. De kans dat we ergens vast zouden lopen zat er zeker in. De wind deed vandaag heelveel goeds. Een strakke 5 Beaufort zorgde voor veel snelheid , daar kwam nog een getijstroom bij die gunstig was  .
We gingen steeds rond die 7 kn.
Voor het hoogwater daar was, hadden we heel Terschelling al afgevaren. Nu kwam het moeilijkste stuk onder Ameland door met twee lange wantijden.
De veerboot vanuit Holwerd passeerde ons. Vissers waren volop aan het vissen , en wij voeren hier langs.
Het eerste wandtij ging goed, maar nu dat laatste nog. Een andere doorvaart was er niet. Bij het begin van het wantij miste ik al contact met mijn diepte meter die geen diepte meer aan gaf. Wat nu!
Doorvaren was het enige. Naarmate we verder het wantij op gingen liep de snelheid verder terug. Ik merkte dat ik over de grond liep met mijn loefbijter. Een beetje gas bij
Zo hobbelde we ongeveer een kilometer verder, waarna we langzaam weer meer snelheid maakte, doordat we weer meer water onder ons schip hadden.
Hfff, wat een spannend stukje. Of je wel de andere kant haalt of niet scheelt zo 6 uur .
Nu kwamen we om 13.00 in de haven van Lauweroog aan.
Mooie gelegenheid om boodschappen te doen en wat diesel bij te tanken. De behulpzame havenmeester hielp ons perfect, en hoopt zeker op meer gasten, want deze buitenhaven kon nog wel wat schepen gebruiken .