Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Swinoujscie

Dag 11

We hadden ons vandaag een dagje vrijaf gegeven.

Een dagje gewoon weinig of niets doen. De fietsen kwamen uit het vooronder vandaan, en nadat de dag zeer rustig gestart was, is het gewoon lekker om een stukje te fietsen. Even wennen dat we te maken hebben met een ander soort geld, de Zloty.  Het reken sommetje doet ongeveer door 3,5 tot 4 delen. Dus 500 euro is iets minder dan 2000 zloty. De haven wilde contant geld , dus begon het feest al.

In de stad was het leuk winkelen. Het centrum is ook echt een centrum met een plein en vele barretjes en retaurants. Daar naar toe van alle kanten straten met winkels. Vooral kleding en sieraden waren booming. Altijd leuk om wat rond te lopen, en te kijken hoe mensen zijn en gaan.  Een postzegel kopen gaat hier toch wel wat anders dan bij ons. In de rij staan voor je geholpen wordt is normaal, maar als je voor de balie staat en de dame staat op , pakt een sigaret uit haar kastje en gaat weg om te roken, is toch wel heel vreemd.

We gingen voor weinig , maar kwamen met veel thuis. Het sjouwen zijn we gewend, maar op onze fiets met 1 handje fietsen blijft lastig.

Op het eind van de ochtend was de haven behoorlijk gehalveerd. Het is een haven van komen en gaan. Komen van zee en gaan het achterland in , of komen vanuit Berlijn of het achterland , plaatsen hier hun mast weer overeind en gaan hun tocht verder.

Bij controle van het weer, zagen we dat de wind steeds weer 5 plus was. Voor ons was de beslissing correct. Geen weer om op zee te zijn.

Die avond aten we in de Taverne aan de kop van de haven, het selfservice restaurant was wel even wennen. Geen bediening en vooraf betalen.

Het eten was goed , en het bier voldoende . Zo kwamen we de dag heerlijk relax door.