Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Schlusselburg – Bremen

Dag 25 Schlusselburg- Bremen

De sluiswachter zou om 6 uur beginnen met draaien, en wij wilde wel verder dus..

Op klokslag 6 uur drukte ik het knopte van de wachtplaats in , om contact op te nemen met de sluiswachter. Deze liet er geen gras over groeien, en startte per direct het openen van de deuren, en zo voeren wij 20 minuten later verder op de Weser.

Een bijzonder tochtje, zoveel anders dan het Mittelland kanaal. De rivier wordt constant afgebroken en gaat over naar kanaal. Na een sluis komt de rivier er weer bij. Zo hadden we bijna de hele dag profijt van 0,5-0,8 knopen stroom mee.De dag vloog voorbij. Een enkele vrachtvaarder passeerde ons, maar de meeste lagen aan de kant om iets van zand of grind te laden. Het was maandag, dus de schepen waren in het weekend naar de bestemming gevaren, en konden zo op maandagochtend vroeg weer geladen worden. We schutte deze dag 5 keer, alleen, en steeds binnen een half uur.

Het laatste stuk rivier tot Bremen, was omgetoverd tot een groot recreatie gebied, net als het eerste vak bij sluis 1 bij Minden.

Aan beide zijde van de rivier vele strandjes met recreërende mensen ,met en zonder textiel. Speedboten die ballen, matrassen en planken op sleeptouw hadden met mensen die een trucje probeerde uit te halen op het water . Tot gevolg , dat de varende schepen extra goed op moesten letten met wat er langs kwam en/of wat er af viel.

Voor Bremen hadden we de keus uit 4-5 haventjes .

De eerste kans grepen we gelijk aan, en niet onvoordelig.

De havenmeester stond ons met telefonische begeleiding al op te wachten en gaf ons een geweldig mooie plek aan een steiger.

Wij konden rustig de nacht in gaan, en genieten van de stilte van de avond, na 102 km varen en 5 sluizen verder. Een winkel was er in geen velden of wegen te vinden, dus moesten we opnieuw ons eigen brood bakken. De koelkast raakt leeg, het bier is op, het brood is op,  maar de water tank is weer vol, en het vuil zijn we kwijt.

We genieten van ons laatste biertje, bij ondergaande zon , op deze zoele zomer avond van 16 juli, waarbij Hollandse weersvoorspellers de kans van 40 graden in Nederland aankaarten voor volgende week.

We zullen het beleven.