Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Marina Hennigsdorf – nord hafen Spandau

Dag 15 Marina Hennigsdorf-nord hafen Spandau.

We waren al in en voorstad van Berlijn. Er lag in de haven een boot uit Elburg die van hieruit met het openbaar vervoer de stad bezocht.

Ons plan was om dichterbiij te komen. We volgden de kaart, en vonden een haven net achter de brug.  We waren van harte welkom, en zo werden we in een gaatje gepropt naast een slank jachtje, waarbij we alleen met een beetje geweld op onze plek konden komen. De twee heren van de havenclub, begeleiden alles, en waren zeer content met dit zo  “schone shiff”. We waren nog niet aangemeerd of foto’s vanuit alle hoeken werden genomen.

De uitstekende mast was nog wel een probleem.

We hingen er de grote Tommies vlag in, en het probleem was voorlopig opgehouden.

Aan het einde van de straat ging de bus naar het treinstation Bij een BGV kantoor(kiosk) kan je gemakkelijk een dagkaart kopen voor 7 €. Met zo een kaart, kan je overal op en mee rijden voor die dag. Voor vandaag mooi genoeg om met de bus en de trein te gaan

De bestemming was het herinnerings gebouw van de val van de muur. Op 9 november 1989 viel de muur, doordat er een enorme drang van mensen door de controle poort heen gingen, en de bewaking , alleen maar toe konden kijken, waarna de muur in een snel tempo afgebroken was.

De scheiding van Oost en West was verleden tijd. De psychische druk van een muur, en je kan er niet overheen, of omheen, zonder afgeschoten te worden, moet enorm geweest zijn, zeker, als je weet dat je familie en vrienden aan de andere kant van die muur wonen.

Een film van 15 minuten met een school engelse pubers in de zaal , zorgde ervoor dat het muisstil was, toen de film vertoont werd. De emotie spetterde eraf. Zeker de moeite waard om dit eens te bezoeken. Wetende de oude grens tussen oost en west, zie je ook het verschil. Het oostelijk gedeelte heeft allemaal nieuwe gebouwen staan, terwijl het oude westen, de nostalgische gebouwen bezit.

Nu beseften we eigenlijk pas, dat als we deze reis 30 jaar geleden gevaren hadden, we niet veel verder dan Kiel gekomen waren. De bewaking ter land en op zee waren dusdanig dat doorvaart niet mogelijk was. Nu zijn we niet ene keer gecontroleerd , of bevraagd naar papieren.

Die avond hadden we de mast overeind gezet, om aanvaringen te voorkomen. De heren van de haven apentrots. Ze hadden nog nooit zo een lange mast in hun haven gehad.