Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Makkum – Terschelling

dag-3-IMG-20180625-WA0008

Daar het tij vanaf nu ons leven bepaald ,mag de komende dagen duidelijk worden. De waddenzee wordt gestuurd door opkomend en afnemend zeewater. Dit noemt met getijde .
Dit zorgt ervoor dat er tijden zijn van voldoende water om over het wad te kunnen varen, en tijden dat je niet verder kan. Dan is de waddenzee een  grote zandbak met hier en daar een stroompje.  Er zijn tijden van stroom tegen en van stroom mee. Als je hier goed mee omgaat, brengt het je van plaats a naar plaats b, en dit betekent dus met het tij mee opstaan ,om je kans om van plaats  a naar plaats b te komen niet te laten verstoren door vast te lopen.
Daar komt nog bij, het spel van de stroom mee of stroom tegen.
Dit kan zo de snelheid terug brengen van 6 naar 3 knopen ( 1 kn= 1,8 km), of verhogen naar 8-9knopen.
Een kwestie van veel rekenen en bestuderen en je kansen inschatten.
Tot zover.
Die zondagochtend vertrokken we om 6.15 uur .
Om 7.15 was het hoogwater Harlingen, wat bepalend is voor heel de Waddenzee.
Met hoogwater vertrekken vanuit Kornwerderzand  betekent met stroom mee naar de eilanden. Wij zijn nooit zo erg van de iedereen volgen. Terwijl alle schepen na het schutten naar Harlingen afreizen, pakken wij het Schuitenzand, om binnen door naar het   hoofd vaarwater te gaan Een tocht geschikt voor platbodems gezien hun mindere diepgang.
Bij Terschelling aangekomen ging er een invasie van schepen de haven uit. Het terug varend volk wil ook weer het tij mee hebben naar Harlingen want het tij wisselt om 13.00 uur.
We kregen een plekje aangewezen naast een tjalk. Oude bekende van de vorige eigenaar. Het deugde mij dat ze Tommies op tafel hadden staan, wat mijn dag weer goed gemaakt had. Uiteraard heb ik die ene emmer verdubbeld aangevuld.
Heel Terschelling stond reeds 10 dagen in het teken van Oerol.
Een evenement dat duizenden toeristen trekt.
Het programma staat bol van theater en muziek, kunst en vooral veel eten en drinken. Veel bezoekers gaan in groepsverband, met een meiden of mannen groep.
Met een bandje om je pols mag je alle evenementen gratis bezoeken. De activiteiten zijn verdeeld over het hele eiland. Het was de laatste dag. In het dorp West Terschelling werd je gedragen door de mensen. Op de hoek stond een band te spelen, en op de volgende hoek stond een disk jockey oude platen uit de sixties te draaien. Een eind verder zorgt een theater gezelschap voor vermaak.
Heel ondernemend Terschelling profiteert van dit jaarlijks terugkerend  spektakel.
Daar wij vonden dat we een uitetentje hadden verdient, gingen we ervoor.
Dat viel nog niet mee.
Na vier restaurants een nul op rekest gekregen te hebben, besloten we bij restaurant nummer 5 drie kwartier te borrelen voor er een tafel zou zijn.
Nog gezellig ook. En , we hebben heerlijk gegeten, met een voortreffelijke bediening bij Storm. En als toetje , die Irish koffie, heerlijk.
Op de terug weg naar de boot stonden we opnieuw verrast door het fietsend Terschelling, dat voor het laatste evenement zijn fiets stalde bij de haven . Meer dan 1000 fietsen. We liepen maar rustig verder naar de boot.