Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Enkhuizen – Volendam

Dag 34

27 juli 2018

Een zoele zomerse dag , met gelukkig meer wind dan de dag ervoor.

We hebben alle tijd genomen om de dag te starten.

Zo was de middag al begonnen voor we vertrokken. We namen afscheid van Sjoerd en Marian, van de Blauwe Ruis, die de wadden op gingen.

Wij gingen naar de sluis. De schutting stelde weinig voor. Hooguit 20 cm neer.

Daarna was het de zeilen in de mast, en ons op het ritme van de golven en de bries schuin van achteren, het schip voorwaards laten bewegen.

In Volendam aangekomen was de havenmeester al naar huis.

We zochten een plek aan de kant. Opvallend was dat de haven zeker niet vol was.

Later op de avond wisten waardoor dit kwam.

De cafe’s langs de promenade wilden allemaal laten weten dat ze open waren, door live muziek of iets wat daar op leek, met vol volume over straat te laten klinken.

Deze herrie ging tot diep in de nacht door, waardoor er voor de boot liefhebbers weinig kans was vroeg naar bed te gaan.

Het luik van de voorroef werd gesloten , om de herrie buiten te houden, en uiteindelijk was de rust weergekeerd.

De volgende ochtend was de dagploeg actief om het straatbeeld weer schoon te krijgen voor de nieuwe zending toeristen , die zich om 8 uur al lieten zien.

Volendam is goed voor de toeristen, maar minder interessant als  aanloop haven voor jachten waarvan de bemanning een rustige nacht willen hebben.