Te Koop

Na 12 jaren van plezier, avontuur, trots en genot, bereiken wij het moment dat we het schip willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Dit, nog altijd, geweldige schip, zou met een nieuwe eigenaar zijn bestaan zeker moeten stellen, om de nostalgie van deze aak te blijven bewaren, en voort te zetten.

Wij zoeken naar een passende nieuwe eigenaar, om te voorkomen dat de “Nettie” over een paar ontmanteld moet worden, en als jacht verder zal gaan.

De Nettie is een schip ,om met plezier, veilig en vol trots, steeds weer het water op te zoeken, met familie, vrienden, of alleen met je partner.

Wie durft!!

Laatste verhalen

Zoek naar verhaal in de buurt van

km

Home

In het jaar 1910 bestelde de overheid bij de bekende boeierbouwer Auke Holtrop van der Zee in het Friese Joure een ‘staalijzeren oefenvaartuig, model Lemster Jacht’ voor het Korps Torpedisten te Den Briel.

Het oefenen dat aan boord van dit Lemster jacht geschiedde bestond voornamelijk uit het beoefenen van de zeilerij. Daar bleek het ook uitstekend voor geschikt te zijn.

Op deze site kunt u informatie vinden over Nettie’. Dit is een platbodem van het type Lemsteraak. ‘Nettie’ is gemaakt in 1911 en is 13,42 meter.

Lemsteraak Nettie op het Ijsselmeer 2009